Kontakta oss

Driva företag i Strömsunds kommun

Här möts du av ett stort engagemang inom näringslivet där vi stöttar varandra för att utvecklas. Det finns en lång tradition av företagande och god anda som välkomnar nya entreprenörer till bygden.

Ett näringsliv som växer

I förhållande till sin folkmängd på 12 000 personer har Strömsunds kommun många företag, ca 1100 runt om vårt område. Varje år startas cirka 50 nya bolag. Tillsammans bidrar de till en spännande mångfald och bredd av branscher som omsätter drygt två miljarder kronor per år.

Världsledande företag

I kommunen finns både ekologiskt prisbelönta turistföretag och Nordens största tillverkare av snöröjningsutrustning för lastfordon. Flera av företagen är marknadsledande inom sina branscher, exempelvis Engcon som sju år i rad uppfyllt kraven för att vara ett gasellföretag.

Andra stora företag är Norrlands trähus och Gelab för att nämna några. De flesta finns inom tillverkningsindustrin och den gröna näringen med skog och trä. Andra vanliga branscher är turism, handel, bilhandel, mekanik, elektronik och livsmedel

Samverkan som utvecklar

Det lokala näringslivet kännetecknas av ett starkt lokalt engagemang och många duktiga entreprenörer. Företagen samverkar och stöttar varandra med stor insikt om att alla måste hjälpa till för att utveckla sina verksamheter och därigenom även samhället. Ett resultat av det är att det finns många nyföretagare och utvecklingsgrupper som verkligen vill satsa på en framtid här.

Teknikcollege

I Teknikcollege har företagen en nyckelroll. De är aktiva i utbildningarnas inriktning och utformning. Företagen tillhandahåller APL-platser (arbetsplatsförlagt lärande) och genomför vissa kurser för eleverna. Teknikcollege arbetar efter tio kriterier som industrin anser ska vara uppfyllda för att en utbildning ska vara bra för deras behov.

Hösten 2008 blev Hjalmar Strömerskolan certifierad Teknikcollegeskola i region Mitt.

Etablera eller starta nytt företag

Undersökningar visar att det går bra för företagen i kommunen. På Näringsliv och utveckling kan vi hjälpa dig med alla typer av frågor som rör ditt företagande. Vårt mål är att det ska gå ännu bättre för företagen som finns här och så klart för dig som vill etablera ditt företag i kommunen.

Hos oss kan du bland annat få stöttning genom rådgivning, service, lotsning, kontakter för att bolla idéer, nätverk och mötesplatser. Vårt stöd är dessutom kostnadsfritt. Så hör av dig!

Icon
Företagande i Strömsunds kommun

I Strömsunds kommun är 12,2% av de sysselsatta i kommunen företagare, vilket kan jämföra med 7,9% i hela Sverige.

Läs mer om företag och arbetsgivare i Strömsunds kommun

Se lediga jobb i Strömsunds kommun