Kontakta oss

Du som arbetsgivare är viktig för länets utveckling

Ta steget jobbar genom projektet En attraktiv region över kommungränserna för att fler ska upptäcka och flytta till vårt fantastiska län. Ofta är en spännande jobbmöjlighet en avgörande faktor för kompetens som vill flytta till vår region – därför är du som arbetsgivare i länet oerhört viktig för utvecklingen av vår region.

Icon
Tre tips för dig som behöver rekrytera kompetens utanför länet

1. Kontakta aktuell kommuns inflyttarfunktion. De har en bra överblick över vilka kompetenser som personer som är på väg att flytta till länet besitter.

2. Annonsera ut din tjänst på platsbanken och andra jobbsajter. Då blir den synlig för många potentiella inflyttare direkt här på tasteget.nu och andra inflyttarsajter.

3. I konkurrensen med andra platser är det förstås viktigt att vårt läns arbetsgivare attraherar rätt kompetens. Ta därför gärna del av våra och andras insatser för att stärka din organisations attraktionskraft hos framtida medarbetare. 

Locka kompetensen med våra kostnadsfria aktiviteter

Genom projektet En attraktiv region erbjuder vi kostnadsfria aktiviteter som vi hoppas ska bidra till att stärka din attraktionskraft som arbetsgivare. Här kan du läsa mer om aktuella och kommande insatser.

Vi kommer till er!

AKTUELLT JUST NU!

Välkommen att delta i en inspirationsföreläsning om hur ni genom ett aktivt arbete kan stärka er attraktionskraft som arbetsgivare.

Claes Peyron - Nordenchef Universum

Under våren kommer Universums Norden-chef Claes Peyron att besöka länets alla kommuner för att dela med sig av hur företag mer effektivt kan attrahera nya medarbetare och behålla existerande kompetens. 

Claes ger under inspirations-föreläsningen även konkreta tips på hur arbetsgivare kan komma igång med sitt arbete för att bygga ett långsiktigt och mer attraktivt arbetsgivarvarumärke.

Under 2 timmar med föreläsning, gruppdiskussioner och mingel får ni kunskap som kan ligga till god grund för ert framtida arbete för att stärka er attraktionskraft.

Datum:

14 marskl 16.00 – 18.00 Härjedalens kommun (i Hede)

15 marskl 17.00 – 19.00 Bergs kommun

16 mars, kl 08.00 – 10.00 Åre kommun

5 april, kl 11.00 – 13.00 Östersunds kommun 

5 april, kl 16.00 – 18.00 Krokoms kommun 

6 april, kl 17.00 – 19.00 Ragunda kommun & Bräcke kommun

7 april, kl 15.00 – 17.00 Strömsunds kommun

Stärk ditt arbetsgivarvarumärke när det passar genom en kostnadsfri digital utbildning 

AKTUELLT JUST NU!

Bild som visar kontorsmiljö
Nu erbjuds du som är arbetsgivare i Jämtland Härjedalen att gå en digital utbildning om hur du som arbetsgivare kan arbeta för att behålla befintliga och locka framtida medarbetare. Utbildningen är kostnadsfri och finansieras genom projektet En attraktiv region som drivs av Region Jämtland Härjedalen.

Denna digitala utbildning är en specialanpassad version av Universums beprövade Employer Branding Academy. Utbildningen ger arbetsgivare rätt nycklar för att ta nästa steg i arbetet att locka framtida medarbetare.

Utbildningen har en tydlig koppling till de ämnen som lyfts upp under utvecklingsprogrammet Employer Branding for lunch, vilket möjliggör repetition och fördjupning av lärandet för de som har deltagit på träffarna. Har du inte fått plats på en av träffarna? Det gör ingenting, utbildningen kan du gå ändå!

Employer Branding for lunch

AKTUELLT JUST NU!

Employer Branding for lunch är utvecklingsprogrammet där tillväxtföretag i Jämtland Härjedalen får hjälp att spetsa sitt varumärke som arbetsgivare, motiveras och utbyta erfarenheter med andra företag. 

Deltagarna träffas vid fyra kostnadsfria tillfällen och får lyssna till inspirerande föreläsare, nätverka och få konkreta tips som ger kraft att utveckla en kultur och arbetsplats där medarbetare vill befinna sig och utvecklas till sin fulla potential. Det är helt kostnadsfritt för företag att delta, oavsett bransch eller storlek.

Deltagaren själv bör ansvara för företagets varumärkesarbete. Du kanske jobbar som VD, HR-ansvarig eller kommunikationsansvarig?

Digital rekryteringskampanj för vårdsektorn

Pågående, anmälan stängd

Digital rekryteringskampanj för IT-området

Pågående, anmälan stängd

Fler aktiviteter kommer…