I år blev det inte möjligt att genomföra Guldälggalan som brukligt med galamiddag, sång, musik och alla våra vinnare på grund av rådande pandemi.

I stället har en delegation på fem personer bestående av Anneli Svensson, kommunchef, Björn Amcoff Näringslivschef, Göran Bergström Kommunalråd, Mats Danielsson, Företagarna och Andreas Magnusson Strömsund Turism samt dagens fotograf åkt runt i kommunen och besökt samtliga vinnare på “hemmaplan” för att gratulera med utmärkelser, presentkort, konfetti, blommor och blader.

Stort Grattis alla vinnare!

Årets Företagare: Norråkers Handel – Ida & Johannes Collin
Föreningen Företagarna Strömsund utser en vinnare. Vinnaren går vidare till länsfinal.
Motivering
Med stort intresse, energi och framåtanda visar man att utgångsläget inte spelar någon roll. Vår vinnare innehar ett entreprenörskap utöver det vanliga. Man är centrum i det hjul som snurrar en hel byggd framåt och visar vägen för hela sin bransch. De visar att vem som helst, vart som helst och med egna verktyg klarar att bygga upp och driva en verksamhet bara viljan finns.

Årets Butik: Elon, Erika & Johan Ågevall
Motivering från privatperson
Butiken som satsar, utvecklar och utökar hela tiden sitt sortiment. Personalen är mycket lyhörd på vad kunden behöver och har ett fint värdskap och enormt engagemang.

Årets Turismföretag: Hoting Turist/Hotings Camping, Carina Jonsson
Utses av Näringsliv och utveckling och Strömsund Turism
Motivering
Ett företag som nyligen genomgått ett generationsskifte och tagit sikte framåt. Utvecklar en anläggning med anor och har förmågan att se genom gästens ögon. Visar på framåtanda och har visioner för hela anläggningen. Det viktigaste av allt, gästerna vittnar om  det fina och goda värdskapet som genomsyrar företaget, det mesta går att fixa.

Årets Eldsjäl: Douglas Forsberg
Motivering från privatperson
Douglas är som medlem i Strömsunds skoterklubb den som ser till att skoterlederna är välpreparerade på vintern genom att trampa och sladda lederna, röja och hålla lederna farbara, det ligger mycket jobb i det. Det är han som ser till att det finns ”gubbar” för detta och håller ihop logistiken.

Guldstjärnan (går vidare till länsfinal)
Årets Serviceperson:
Åke Mattson, Norråkers Bensin
Motivering från privatperson
Macken som har haft öppet så länge man kan minnas, här köpte man redan som barn sitt lördagsgodis. Bra utbud av varor och generösa öppettider vardag som helg. Fantastisk service och fint kundbemötande. Åke är alltid glad, trevlig och hjälpsam.

Guldstjärnan (går vidare till länsfinal)
Årets Serviceföretag:
Ringvattnets Gräv & Schakt AB
Motivering från privatperson
Företaget som ser till att boende i hela området tar sig till och från våra hem på välplogade vägar, dag som natt. Det ger en trygg tillvaro för oss alla som bor på “skogen”.