SPF Seniorerna Utrikes Hammerdal är en av två pensionärsföreningar i Hammerdalsbygden. Medlem kan man bli om man är pensionär och bor i Hammerdal med omnejd. Vi har 100-talet medlemmar.

Sista onsdagen i varje månad ses vi i PRO-lokalen i centrala Hammerdal. Då blir det fika och någon form av underhållning – musik, sång eller föreläsning/information. När Hammerdals Tandklinik slog upp portarna var den blivande chefen för kliniken hos oss och berättade om verksamheten. Vi försöker varva information med underhållning (gärna musik) på våra möten.

I slutet av februari har vi årsmöte och då kommer en äkta urhammerdaling hit från södra Sverige och berättar om sin livsresa.

Varje december bjuder föreningen på hemlagat julbord. Under sommaren åker vi gemensamt till ett utflyktsmål. 2017 blev det Ångermanälven och Höga Kustenbron.

Vi har för närvarande en cirkel i släktforskning som har lockat ett tiotal medlemmar. Tidigare hade vi en cirkel i trafik och bilkörning.

Vi arbetar givetvis för att pensionärerna ska ha en dräglig tillvaro med god livskvalitet. (Pensionärerna utgör ju faktiskt 25% av väljarkåren!) Det kräver en del engagemang – men ju fler man är, desto lättare är det. Vi samarbetar också med Hammerdals PRO-förening.