Strömsunds ridklubb är en mötesplats för alla med häst- och ridintresse. Vi driver ridskola och har lektioner för både barn och vuxna, på alla nivåer. För de allra minsta finns ridlekis, ett lekfullt och avslappnat sätt att lära sig “häst”. Utöver det har vi månadsträningar i hoppning och dressyr med duktiga instruktörer. 

Vi arrangerar också en mängd olika kurser, tävlingar och aktiviteter, alla med koppling till det bästa vi vet – hästar. Under terminerna är alla välkomna på gratis ryttarfys vid utegym eller i gymnastiksal, beroende på väder.

Klubben har en fantastisk anläggning med naturskönt läge vid toppen av slalombacken i Strömsund. Vi har ett uppvärmt ridhus 24×60 meter, med tillhörande cafeteria och en upplyst utomhusbana 24×64 meter. För dig som önskar finns möjlighet att stalla upp privathästar på anläggningen.

I omgivningen finns gott om kuperade ridstigar och en bredare ridled för galoppturer. Sommartid är slalombacken perfekt för backträning, och på skrittavstånd från anläggningen finns en skogsbana och en mindre paddock. Klubben är liten och familjär, och det finns gott om tider i ridhuset och på ridbanan. För den med hoppintresse finns möjlighet att bygga hinder hela sex gånger i veckan.

Tävlingssektionen är aktiv och föreningen står årligen värd för regionala dressyrtävlingar. Våra egna ekipage tävlar framgångsrikt i både dressyr och hoppning.

Strömsunds ridklubb är till för alla som har intresse av hästar, oavsett om man vill tävla på hög nivå, motionsrida, träffa hästfolk eller bara känna lugnet i stallet.

Välkommen till oss!

Strömsunds ridklubb
0670-138 77
stromsundsrk@gmail.com

Hemsida: www.stromsundsrk.se
Facebook: https://sv-se.facebook.com/Str%C3%B6msunds-Ridklubb-132919470102859/