Kontakta oss

Fototävling: Samhällsbilder till Heja Strömsund

Hur ser kommunens byar och samhällen ut genom din kameralins? Nu har du chansen att få visa just det och bidra till bilden som Heja Strömsund visar upp i sin marknadsföring av Strömsunds kommun och livet här.

Nu utlyser vi en tävling för dig som tycker om att fotografera och genom det vill bidra med bilder som visar upp kommunens byar och samhällen på ett trevligt och positivt sätt.

Tävlingskriterier

Vi söker bilder från alla samhällen och byar i kommunen, men är särskilt intresserade av fotografier från Hammerdal, Strömsund, Gäddede, Hoting, Norråker, Backe och Rossön. Vi önskar bilder från alla årstider.

Bilderna ska visa upp byn/samhället och vardagslivet där, med byggnader och lokala kännetecken. Det får gärna förekomma människor i olika åldrar på bilderna så att det syns att människor bor och verkar i bygden.

Du får delta med max fem bilder.

Viktigt om upphovsrätt

Tänk på att dina fotografier inte får bryta mot lagen om upphovsrätt. Det innebär att du tar fullt ansvar över din äganderätt av de foton du skickar in till tävlingen.

Viktigt om människor på bild

Observera att du alltid måste ha ett samtycke från personer (eller deras vårdnadshavare) om de är identifierbara på din bild. Skriv ut och använd samtyckesblanketten här nedan, bifoga tillsammans med respektive bild.

Till samtyckesblankett vid fotografering av människor

Viktigt om bildformat och bildtext

Bilderna måste finnas i högupplöst original motsvarande A4-storlek och med en upplösning på minst 300 dpi. Skicka bilderna som jpg-filer. Vi tar inte emot papperskopior. Skriv en bildtext som beskriver vad bilden visar, var den är tagen och när. Det är tillåtet att förbättra bilderna i ett bildbehandlingsprogram, men inte att förvanska dem.

Viktigt om hur vi får använda bilderna

När du deltar i tävlingen godkänner du att Strömsunds kommun och Heja Strömsund får använda bilden utan ersättning i marknadsföring av kommunen. Fototävlingen ger dig tillfälle att vara med och påverka hur vi visar upp kommunen och livet här i olika sammanhang, till exempel på webbplatser och digital infartsskylt, i sociala medier, i broschyrer, foldrar, annonser och rollups.

Formulär: Skicka in dina bilder här


Ladda upp dina bilder

Här kan du ladda upp dina bilder. Du får lämna in max fem bilder per person. Obs! Om du fotograferat människor gäller dataskyddsförordningen, GDPR. Det innebär att de måste ha gett sitt samtycke. Du kan använda samtyckesblanketten som finns på denna sida.

Bild 1

Samtycke Bild 1
Finns det personuppgifter i bilden? Då måste du bifoga en samtyckesblankett.

Bild 2

Samtycke Bild 2
Finns det personuppgifter i bilden? Då måste du bifoga en samtyckesblankett.

Bild 3

Samtycke Bild 3
Finns det personuppgifter i bilden? Då måste du bifoga en samtyckesblankett.

Bild 4

Samtycke Bild 4
Finns det personuppgifter i bilden? Då måste du bifoga en samtyckesblankett.

Bild 5

Samtycke Bild 5
Finns det personuppgifter i bilden? Då måste du bifoga en samtyckesblankett.

Priser och hur vi utser vinnarna

Sista dag att delta i tävlingen är den 31  oktober. En jury utser de tre bilder som på trevligast sätt visar samhällslivet i kommunen. Vi kontaktar vinnarna personligen, tillkännager pristagarna i våra kanaler och visar upp alla tävlingsbidrag på vår webbplats.

Priserna du kan vinna är:

  • 1:a pris: Köpmannacheckar till ett värde av 1.000 kronor.
  • 2:a pris: Grilljärn.
  • 3:e pris: Smörgåsjärn.

Dessutom får vinnarna var sin goodiebag.