Attacus Stomsystem

Prefabricerade element och stommar i betong, trä eller båda sedan 50 år.

Inom Attacus Stomsystem har vi egna fabriker för betongelement till stommar och fasader för riktigt höga bostads- och kontorshus, men också för mindre byggnader i trä eller betong. Vi har arbetat med prefabricering i över 50 år och vår erfarenhet och våra högt ställda krav på kvalitet och leveranssäkerhet har bland annat inneburit att vi bidragit till landmärkesbyggnader som Norra Tornen och Kista Tower.

Våra produktionsenheter ligger i jämtländska Strömsund och Hammerdal samt i småländska Fågelfors. Attacus Stomsystem har marknadens mest kompletta erbjudande. Vi har till och med utvecklat lösningar för hybridbyggnader i trä och betong – som exempelvis betongbjälklag för trävägg. Vi dekorerar fasader i betong och trä, bygger utemiljöer och påverkar stadsbilder.

I Strömsund har vi mycket stor kapacitet för stomelement och storskalig tungstomme. Vi är en av få i Sverige som kan tillverka balkar och kassetter med extrema spännvidder. Vi har under lång tid lärt oss fantastiskt mycket om ytbehandling och fasader. Våra kunder utmanar oss ständigt med nya idéer om hur betong kan se ut och vi är glada att kunna matcha deras visioner – ibland även ta deras visioner ett steg till.

I Hammerdal har vi Sveriges modernaste produktion av tung utfackningsvägg. I våra trähusfabriker kan vi tillverka väggar, bjälklag, takkassetter och takstolar för både små och stora bostadsprojekt.

Icon
Attacus Stomsystem