– Vi trivs fantastisk bra. Här i Norråker har vi det mesta, säger Ida Collin som tillsammans med maken Johannes flyttade till Norråker för över tio år sedan. För Idas del var det en återflytt.

Idag har paret två barn, Valfrid och Håkan. De bor i en villa i Norråker med sjötomt och jakt- och fiskerätt.

Johannes är ursprungligen från Norrtälje, norr om Stockholm och jobbar som motorjournalist. Han tillbringade mycket tid i trakten innan han och Ida bestämde sig för att flytta hit för gott. För Ida, som är uppväxt i Norråker, kändes det rätt att återvända.

– Jag tycker det är fantastiskt att kunna skjutsa barnen till dagis med snöskoter, säger Johannes och tillägger att de är mycket nöjda med den lokala barnomsorgen.
Familjen driver idag livsmedelsaffären i Norråker och kombinerar det med att organisera olika aktiviteter som jakt, fiske och testbilskörning på sjöis. Det är svenska och tyska motorjournalister som testkör nya bilar på en sjö utanför Norråker. De hyr även ut lägenheter och stugor till besökare.

– Att driva affären är ett heltidsjobb och samtidigt får vi en fin kontakt med alla människor, både lokalt boende och turister. Jag har världens bästa jobb, säger Ida.
– Ibland får man åka en liten bit för service. Både hälsocentral och tandläkare finns i Hoting. Dit är det 50 kilometer, men det är lite trafik och bra väg så det går fort, säger Ida.

Att bryta upp och totalt ändra sitt liv var ett enkelt beslut för familjen. – Allt är så mycket enklare här i Norråker. Man hinner med så mycket mer, säger Johannes.