Nyheter

Ny sporthall skapar fler möjligheter i Strömsund

I november 2017 var det invigning av nya sporthallen i Strömsund, Engconhallen. En hall som skapar nya förutsättningar till en aktiv fritid och ett blomstrande föreningsliv. 

engconhallen rymmer en fullstor bollhall med internationella mått för seriespel, fyra omklädningsrum, läktare med 150 sittplatser, lekhörna och café. I hallen kan besökarna dessutom koppla upp sig gratis på kommunens nätverk. I slutet av november 2017 var det invigning – och hallen var full till sista bänkraden.

 

Kommunalrådet Susanne Hansson klippte bandet tillsammans med Emma Borg – handbollstjejen som tröttnade på att ha en för liten hall att spela i och lämnade ett medborgarförslag till kommunen.

– Det känns jätteroligt att hallen äntligen är färdig – den är såå snygg, säger Emma Borg lyckligt. Det är många år sedan jag lämnade in förslaget nu och idag är jag bosatt i Umeå. Men jag är otroligt glad och tacksam över att jag vuxit upp upp Strömsund, här är så tryggt och folk är så snälla och omtänksamma!

Lekhörna för de mindre barnen.

 

Företaget engcon har köpt namnrättigheterna till hallen.

– Vi vill erövra världen med Strömsund som bas. Därför känns det rätt att hjälpa till att göra Strömsund mera attraktivt genom att köpa namnrättigheterna till hallen, säger Krister Blomgren från engcon.